Wat is ons beroep in één woord: Verkopen
In het horeca zijn we eigenlijk de hele dag aan het verkopen. We proberen de hele dag onze omzet te verhogen, maar…
We proberen het onze gasten zo naar de zin mogelijk maken en een tevreden gevoel te geven.
Actieve verkoop is gastvrijheid
Hoe houden we onze gasten tevreden?
En dan komende de volgende vragen naar voren:
Upselling is een omzet verhogende techniek
Upselling wordt onderverdeeld in CROSS-SELLING en UPSELLING
Voorbeeld van crossselling (bijverkoop)
Voorbeeld van Upselling (aansturen op een ander/beter product)
Stel dat iedere medewerker per dag 1 broodplank , 1 Spa rood, 1 stuk appeltaart, 1 portie bitterballen en 1 fles huiswijn EXTRA verkoopt…
Broodplank € 5,75
Spa Rood € 2,75
Appeltaart € 3,50
Bitterballen € 7,00
Fles Huiswijn € 19,50 +
—————————————-
€ 38,50 x 365 dagen = € 14.052,50 PER JAAR PER MEDEWERKER
Wat heb je als medewerker nodig om goed te kunnen upsellen?
Het benaderen van de gast in een stappenplan:
Gebruikersnaam of e-mailadres
Wachtwoord
Onthoud mij